torsdag 19 mars 2009

Har jobb men ändå inte

Läser Insidan i DN idag om arbetslöshet och känner igen mig jättemycket. Jag är inte arbetslös men då jag inte har uppdrag periodvis så inträffar precis samma sak. Man blir deprimerad, ser inåt sig själv, bitter, får inget gjort och har svårt att ta initiativ och blir lätt irriterad. Något direkt stöd eller aktiviteter från företaget finns inte att tala om.

Psykologen svarar väldigt bra på hur man kan göra för att inte tappa modet och det är faktiskt vad jag också gör - vissa dagar. En del dagar sitter jag bara och gör - ingenting. Andra (som idag) gör jag en lista på saker jag ska göra och prickar av dem en efter en. Jag till och med tidsätter olika saker så att jag ska se att jag faktiskt hinner göra det jag tänkt mig.

Det finns en Tio veckors självhjälpsprogram för arbetslösa på DN och där går man igenom vecka för vecka för att inte tapp modet. Bra tips där med. Det första till exempel - ekonomi. Nu behöver inte jag se över ekonomin för jag får min vanliga lön även om jag inte har något att göra MEN det ger tid att se över ekonomin ändå så att säga.

Idag ska jag jobba (jamen faktiskt) det är ett möte klockan 10 som jag ska vara med på. Sen är det städning av lägenheten, planera middag, packa paket för Tradera, hämta paket på posten och duscha. Ja till och med duscha blir sånt som sätts åt sidan när man blir "sysslolös".

Några ljusglimtar i vårljuset är att jag blivit kallad på en 2:a intervju på ett jobb jag vill ha - bra va!? Sen söker jag på som bara den men bara fasta tjänster. Jag såg att Svanen (klimat/miljö Svanen) sökte vikarie...de ligger i princip granne med min favvo garnaffär - det vore förödande - för mig.

En timme till mötet... dags att duscha.

3 kommentarer:

Eldstickan sa...

Ungefär som att skriva c-uppsats...man blir isolerad och frusterad. Du får väl skriva om du har lust att ta en promenix någon dag? Eller en stickstund///Eldstickan

Eldstickan sa...

Nu finns the true SÖS storyn på bloggen! ;o)

Eldstickan sa...

Hyvvä päivä??? Inte idag, asch då...jag ska på teater imorgon klockan 14-argh!!! Jeg behövde verkligen ett stickkafe idag!!!Nu måste jag ju vara duktig och skrapa av färg från staketet-asch