måndag 1 december 2008

Blomkålsmos

Det godasta just nu är blomkålsmos.
Satan i gatan vad gott det är!
1 blomkålshuvud
3 dl grädde

Hacka i ordning blomkålen i småbitar, lägg i gryta, häll på all grädde.
Koka upp.
Låt koka, 15-20 min kanske, du frå dra ner till 3:an eller så.
Blomkålen ska bli mosig.
Ta mixern. Kör.
Salta & peppra.
Ät.

Passar till alla slags kött.

3 kommentarer:

Chrissan sa...

Är inget större fan av blomkål. Men kanske ska testa...;)

moi sa...

Åhh, det hade jag glömt! Det är ju jättegott!

Anonym sa...

JAAAA! Det är så gott! Men man kan spara på grädden *tips* koka i vatten till först, tillsätt grädde senare (och mindre mängd, enbart för kostnadens skull, vill man ha mer grädde=förstås mer godis ;o)