söndag 17 augusti 2008

3x6 Rågbröd, Anna Bergenström

Enkelt och gott vardagsbröd.
Tid: ca 1,5 timme

Fyra brödkakor:
1 pkt jäst
1-2 tsk salt
6 dl vatten
6 dl vetemjöl
6 dl rågmjöl

Blanda ljummet vatten, salt och jäst, blanda låt stå 5 min.
Häll på rågmjölet, blanda sedan vetemjölet.
arbeta ihop snabbt, degen blir lös
Jäs i bunken 40 min

Ta några tag med trägaffeln i bunken, mjöla ett bakbord och häll upp degen
Knåda inte! FÖS ihop degen tills det liknar en limpa
Dela i 4 delar.
Forma varje bit på smörad plåt till runda kakor, de behöver inte var jämna. Platta till dem lite.
Jäs 15-20 min
Sätt ugnen på 225 grader, grädda i 15-20 min.

Jag tror detta bröd blir jättegott som picknickmacka med ruccola, mozzarella, lite lufttorkad skinka och några droppar olja.

Inga kommentarer: