3 limpor
½ l kallt vatten
½ hg jäst
2½ hg farinsocker
½ msk salt
8 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
1 msk brödkryddor
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt farinsocker, salt, brödkryddor, ägg och till sist mjölet. Arbeta degen, den ska vara ganska lös. Bakas ut direkt, delas i 3 delar som lägges i 3 avlånga smorda formar. Jäses under bakduk i ungefär 2 timmar, eller tills degen är en bit ifrån kanten.
Gräddas i 175 grader i cirka 40 minuter.


Perfekt bröd att sätta igång med när middagen är avklarad och Bompa kört igång. Klart att gräddas vid 21.00 och alles claar 22.00 när det är dags att natta sig själv.
Bröd som ungarna gillar också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar