I en an Middagsfrids sändningar fick vi Havremjölk.
För att göra slut på sista decilitrarna snodde jag ihop ett bröd:
6 dl mjölk, (här blandade jag havremjölken med vanlig mjölk)
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 msk olja
2 msk honung
15-16 dl mjöl (det blev en blandning av slattar; dinkelsikt, rågsikt, grovt rågmjöl, lite vetemjöl)
Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med lite av mjölken. Tillsätt oljan, saltet, sockret och honungen samt det mesta av mjölet, spara lite till utbaket.
Arbetat ihop degen och låt jäsa i 30 min.
Knåda på nytt och dela upp degen i 24 delar som du formar till bullar.
Lägg dem på en plåt och jäs på nytt i 30 minuter.
Grädda direkt i 225 grader i 15 minuter
Egen bake off:
Ställ sedan in dem ogräddade i frysen i ca 3 timmar.
Lägg sedan de fryst bullarna i fryspåsar redo att ta fram när man blir sugen.
Grädda bullarna igenom att ställa in dem i kall ugn samtidigt som den värms upp till 225 grader. Bullarna är färdiga efter c 20-25 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar