torsdag 7 februari 2008

Gott kaffe

Det finns lyxkaffe i källaren på WM-data. Varm mjölk och starkt kaffe. Åh det är underbart! Det ligger tre våningar ner från där jag sitter och det är väl värt att traska dit ett par gånger om dagen för en god kopp. Inget pulver här inte!

Jag undviker faktiskt kaffeapparaten som finns uppe hos oss, en vanlig Selecta variant. Det blir ett antal mintre koppar kaffe mot vad jag drack på Telge. Där kunde jag få i mig 5-6 koppar om dagen, här 2-3.

Idag har det varit en ganska icke-produktiv dag men å andra sidan har jag lärt mig det mesta om hur jag hänvisar telefonen och hur telefonsvararen funkar. Hur min outlook är kopplad till telefonen. Till exempel när jag skriver in möten i kalendern så hänvisas min telefon bort - automatiskt. Coolt va'?!

En kollega tyckte det var slöseri att prata in egna meddelanden på telefonsvararen då det fanns förprogrammerade men jag vill vara personlig...det är något jag helt klart har med mig från Telge. Min röst ska säga vart jag är i största möjliga mån, tycker jag.

Vår offert som vi jobbar på ska vi få hjälp med av en senior konsult. Troligen kan hon hjälpa oss i morgon. Jag filar på mitt CV i cv-databasen, ringer Indien och felanmäler att jag inte har tillgång till vissa system och så läser jag böcker jag skulle ha läst när jag köpte dem :-). Bla en bok om usability av Steve Krug: Don't make me think. Jag väntar också på svar från ett annat ställe om jag får uppdraget, men det kan dröja till måndag.

Känner mig sugen att "komma ut" träffa folk, lära mig, suga upp allt nytt...men jag får bida min tid och självstudera, ladda, slipa hjärnan och bli en fena på mina tekniska grejer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart Ulrica!
Jag dricker massa kaffe nu när jag jobbar. Vi har ett litet kafé runt hörnet som heter Carla's och hon som har det är helt underbart. Kan definitivt rekommenderas om du är i närheten av mina jobbtrakter någon gång.

Du vet, det är ett sånt där ställe som nästan inte existerar längre. En ägare som kan namnet på alla som kommer in och äter och fikar. Hon har superkoll på mig och allt omkring, är supertrevlig och gör ordning latten direkt när jag kommer in. Hon vet vad jag är allergisk mot och om jag ska luncha där så vet hon vilken av alternativen jag kan äta. Hon kan namnet på alla som jobbar hos oss, 23 st, och när det kommer en ny lär hon sig snabbt.

Ibland till våra kundmöten lägger hon i extra bakad sockerkaka, bara för att det finns. Det du. Här kan du läsa mer om henne om du vill: www.carlascafe.se

Sen så tar jag några koppar Moccamaster kaffe i vår bryggare också. Dock endast om jag brygger, folk på jobbet har en tendens att brygga så starkt... gillar inte det.