fredag 28 december 2007

Vit choklad-kladd-kaka

Vit kladdchokladtårta
Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som serveras med exotisk frukt och vispad grädde.
Det är detta som blir vår efterrätt på nyåret, recept från arla.se.
Smeten var supergod!

Ingredienser

16 bitar

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl

Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.

Inga kommentarer: