lördag 1 december 2007

Lussebullar eller saffransbröd - gula bullar till Lucia

Dags för årets saffransbak!

Jag använder receptet från DN. Det är med kesella för saftigheten.

Här kommer mitt trick för att saffranet ska bli riktigt gult och smaken ska "komma ut": Stöt saffranet med socker i en mortel, mosa på... häll i degspadet och häll lite degspad i morteln så att allt kommer med i degen. Nu blir dina bullar gula och goda.

Glöm heller inte att bearbeta degen minst 8 minuter med degkrokar om du inte har assistent (det har inte jag), 16 minuter med handkraft. Detta för att jobba in luft och få ut gluten i degen. Jäs på dragfri plats.

Sonen älskar russin, dottern tycker inte om russin så våra bullar är bara dekorerade med russin, inga russin i degen.

Förutom lussebak ska det bli ett pepparkakshus, skinka till dagis-knytisen och en adventskaka.
Så ringde en dagisbekant och ville ses så vi får se vad vi honner med innan 16-17 idag. Än har barnen och maken inte kommit från affären...de skulle ha pepparkaksdeg till huset.

Inga kommentarer: