
Jag använder receptet från DN. Det är med kesella för saftigheten.
Här kommer mitt trick för att saffranet ska bli riktigt gult och smaken ska "komma ut": Stöt saffranet med socker i en mortel, mosa på... häll i degspadet och häll lite degspad i morteln så att allt kommer med i degen. Nu blir dina bullar gula och goda.
Glöm heller inte att bearbeta degen minst 8 minuter med degkrokar om du inte har assistent (det har inte jag), 16 minuter med handkraft. Detta för att jobba in luft och få ut gluten i degen. Jäs på dragfri plats.
Sonen älskar russin, dottern tycker inte om russin så våra bullar är bara dekorerade med russin, inga russin i degen.
Förutom lussebak ska det bli ett pepparkakshus, skinka till dagis-knytisen och en adventskaka.
Så ringde en dagisbekant och ville ses så vi får se vad vi honner med innan 16-17 idag. Än har barnen och maken inte kommit från affären...de skulle ha pepparkaksdeg till huset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar