Jag tror att nästa "trend" blir att baka sitt eget bröd. När jag växte upp hade vi aldrig köpebröd hemma. Mamma bakade allt. Rostebröd vad det bröd som blivit för torrt som gick i rosten. Jag ser nu i pressen att man han brödrecept och diskussionerna kring tillsatsämnen och vad man egentligen stoppar i sig matchar bra med detta.
Själv har jag sedan en tid börjat baka surdegsbröd. Underbar hård sak som kommer ut ur ugnen, till och med barnen gillar brödet. Jag hittade en fantastisk surdegssajt, Simons bröd.
Den surdegen och instruktionerna har jag använt och lyckats bra med. I senaste Mer smak, Coops medlemstidning, handlar det om Laban på Gotland, goda brödrecept och surdegskulturer.
Mamma bakar fortfarande mycket bröd hemma men hon köper också. När hon har köpebröd är det nästan alltid från lokala bageriet eller något speciellt. Det är sällan det är något massproducerat Fazer eller Schulstad... Och ska man rosta får man ta det torraste och trycka ner i rosten...mmm gott!
lördag 27 oktober 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar